Filosofi för alla – världsfilosofidagen

Filosofi för alla – världsfilosofidagen

För att fira Världsfilosofidagen slår vi ett slag för filosoferandet under kulturveckan. Vi kör filosofiska inslag under hela dagen, och du borde komma och fira den med oss! Så här ser programmet ut:

Klockan 13-14 på Knutpunkten och även klockan 18-19 på Dunkers: Tulsa Jansson, filosof, leder ett öppet samtal om hur och om man kan bli en bättre människa.

Klockan 17 på Dunkers: föreläsning om moralisk utveckling av fil. Dr Dan Egonsson från Lunds Universitet.

Klockan 19 i RumEtt på Dunkers: Teaterworkshop med Helsingborgs Scenkonstforum (HSF). Kan rörelse och möjligheten att ”prova” olika känslor göra en till en tryggare och bättre människa? Det är precis det som vi ska undersöka tillsammans i en workshop under internationella filosofidagen.
I RumEtt kan du som är mellan 15-25 år samtala, diskutera och filosofera samt ta del av andras tankar och idéer över en fika. Bör du bli en bättre människa och hur skulle det gå till? RumEtt håller öppet 14.00-20.00.

Fri entré och ingen föranmälan krävs.

Att filosofera är att vara i dialog med omvärlden. Att fråga varför, hur, på vilket sätt och att lyssna på andras idéer och förslag på svar. Öva dig på att vara i dialog och filosofera! Välj en fråga ur samtalsmenyn och låt samtalet med en okänd medresenär (eller med en kompis) genomsyras av nyfikenhet, mod, ödmjukhet och eftertänksamhet.

Både utställningarna och Bistron har öppet så passa på att göra ett besök där före eller efter.