Helsingborgs Amatörteaterfestival

I år möter du JODA-grupper (Jag och dom andra), där nya svenskar från Mellanöstern och Afghanistan delar tankar ur sina erfarenheter, nya svenskar från Serbien visar folklore och spelar teater. Seniorteatern delar med sig av sina livserfarenheter. Särskoleelever medverkar i festivalen, och så finns Helsingborgs stolthet med – Stumpenensemblen!
Fredag 10 november klockan 18:00 – Invigning av Helsingborgs scenkonstforums amatörteaterfestival
Årets upplaga av festivalen har tema Yttrandefrihet – vi ger marginalen en röst. Vid invigningen presenteras alla medverkande i festivalen och det blir teatersport, musik och dans. Under scenkonstfestivalen möter du nya svenskar från Mellanöstern och Afghanistan som delar tankar ur sina erfarenheter. Nya svenskar från Serbien visar folklore och pratar om sin teater. Seniorteatern delar med sig av sina livserfarenheter. Det blir teater för särskolan och så uppträder Stumpenensemblen.

Festivalen utgör i år även slutpunkten på JODA-projektet (Jag och dom andra). Det är finansierat av Arvsfonden och inriktat på att integrera nya svenskar i den ideella teagergemenskapen.

Teatersalen, Dunkers kulturhus, fri entré
Lördag 11 november
10:00 och 11:00 – Den Arga prinsessan

Barnteater med JODA-grupp – en del av Helsingborgs amatörteaterfestival

Entré: 30 kronor.

13:00 Öppen scen – sång, musik, dans och teater med JODA-deltagare

Fri entré, Teatersalen, Dunkers kulturhus

18:00 Bitterhonung

Föreställning med syriska teater Freden. Arabisk familj möter svensk familj.

Entré 60 kronor.

Allt sker i Teatersalen på Dunkers kulturhus.