Konstpromenader i Helsingborg

Konstpromenader i Helsingborg

Den offentliga konsten är en del av vår gemensamma stadsmiljö. Tillsammans med en konstguide följer du med på en promenad och får veta mer om ett urval av konstverk. Promenaderna tar ca 1 timme och är kostnadsfria. Ingen föranmälan behövs. Välkommen!

Konstpromenad i centrum

En vandring mellan konstverk från olika tidsepoker placerade i centrala Helsingborg. Vi samlas vid skulpturen David på Stortorget precis nedanför Terrasstrapporna, och promenerar sedan vidare ner mot Dunkers kulturhus.

Tider:

* Lördag 11 november klockan 13.00
* Torsdag 16 november klockan 14.30 samt klockan 16.00
* Lördag 18 november klockan 13.00
Konstpromenad på Söder

En vandring mellan både äldre och nyare konstverk i närheten av Gustav Adolfs torg. Vi samlas vid skulpturen Kattan i södra kanten av Furutorpsparken och promenerar sedan vidare ner mot Gustav Adolfs torg.

Tider:

* Lördag 11 november klockan 15.00
* Söndag 12 november klockan 13.00
* Lördag 18 november klockan 15.00
Konstpromenad mellan Olympia och Helsingborgs Arena

Utmed Mellersta Stenbocksgatan finns flera konstverk inspirerad av sport och idrott. Vi samlas vid skulpturen Rio-Kalle, utanför Olympias huvudingång vid södra ståplats, och promenerar sedan runt bland områdets olika konstverk.

Tider:

* Söndag 12 november klockan 15.00
* Söndag 19 november klockan 13.00 samt klockan 15.00
Alla konstpromenader är gratis såklart!

Konstpromenader är en del av Kulturveckan i Helsingborg. Ytterligare program och mer information på helsingborg.se/kulturveckan.