Visning: På Gränsen

Visning: På Gränsen

Få en djupare inblick i utställningarna av våra kunniga guider. Ingår i entréavgiften. Vi tar max 30 personer per visning och det är först till kvarn.

En utställning om vad som gör människa till människa och Helsingborg till Helsingborg. På gränsen är en permanent utställning som presenterar en mängd spännande föremål, berättelser och händelser som utspelat sig här.

Tanken svindlar, men det gick människor på Helsingborgs gator långt innan gator eller Helsingborg existerade. Frånsett svordomar och frisyrer, hur mycket har vi egentligen förändrats som människor de senaste tvåtusen åren? Blickar vi inte fortfarande mot stjärnorna och grubblar på samma, stora frågor? Vem vi är, var vi kommer från, vart vi är på väg? Människan är central i utställningen. Liksom gränsperspektivet. Geografiskt, politiskt, moraliskt, mänskligt. Vi uppmanar dig att överskrida gränser, både utanför och inom dig själv. Därtill försöker utställningen förklara vad historia egentligen är och vem som skapar den. Är det du eller vi? Eller hemska tanke, är det någon annan?

Plats: stadshistoriska hallarna, entréplan